Thursday, March 17, 2011

Trondheim-istorie,cultura si creativitate-partea a patra

 Printre lucrurile cu care se lauda Trondheim se numara si portul, important atat din punct de vedere economic, cat si turistic. Iarna e pustiu, potrivit pentru plimbari romantice sau promenade in care vrei sa iti auzi doar propriile ganduri, dar am inteles ca in sezonul cald e foarte animat. 
In apropiere se gaseste si Piata de Peste, pe care am vizitat-o. Este mult mai mica decat imi imaginam, dar are o selectie impresionanta de bunatati. Peste, creveti, homari, scoici... Pe langa toate aceste vietati marine pe care le poti lua acasa, exista si specialitati care sunt servite direct in piata. Poti chiar sa iti alegi un peste si sa ii ceri bucatarului sa-l prepare cum doresti. Si se pricepe omul, nu gluma!


In continuare cateva fotografii...








Ce spuneti de un somon afumat?

7 comments:

  1. hm, nu e rau, dar daca tot suntem "la mama lor acasa", as prefera un somon proaspat. :)
    Multumim pentru periplul norvegian!

    ReplyDelete
  2. Aveau si proaspat...iti spuneau si ora la care a fost pescuit :)

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca ne aduci o bucatica de Norvegie prin pozele si textele tale. Sunt foarte ocupata zilele astea, de aceea comentez mai tarziu :)

    ReplyDelete
  4. Multumesc de vizita, Traveling Hawk!
    Spor la treaba...sau treburi! :)

    ReplyDelete
  5. cu postul asta m-ai atins din plin!:)

    ReplyDelete